Decizia procurorilor în cazul lui Boureanu și iubitei sale

Publicat: 19 07. 2017, 12:24
Actualizat: 26 03. 2019, 02:15

Pe 9 iunie, în jurul orelor 01:30, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliție rutieră.

Procurorii susțin în rechizitoriu că omul de afaceri „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.

Astfel, omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru trei infracțuni de ultraj, acesta aflându-se în continuare în arest preventiv.

Potrivit procurorilor, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie și 6 iulie, Laura Dincă, iubita lui Cristian Boureanu a făcut afirmații mincinoase și „a creat o situație favorabilă fostului deputat”. Astfel, declarația acesteia din 6 iulie este în contradicție cu cea anterioară și cu probatoriul administrat în dosar.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Sectorului 1 București.