DECIZIE. Ministrul Muncii: Statul ar putea plăti până la 35%-45% din salariul angajaţilor reveniţi din şomaj

Publicat: 06 05. 2020, 09:23
Actualizat: 07 04. 2021, 00:29
ȘOMAJ TEHNIC. Ce se întâmplă după 15 mai. Anunțul făcut de Ministrul Muncii / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Ministrul muncii a anunţat că statul pregăteşte un pachet de măsuri pentru angajatori, inclusiv plata unei părţi din salariul angajaţilor care vor reveni la lucru după şomaj. Acesta ar putea fi de 35%-45% din valoarea brută a costului salarial.

Sprijinul pentru revenirea în activitate ar putea fi de 35% – 45% din valoarea brută a costului salarial, fiind la început de tip fix şi apoi redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată, a afirmat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale:

„Urmează să decidem (cuantumul pentru măsurile de susţinere activă care presupun acoperirea unei părţi din costul salarial ) prin consultările pe care le avem. Avem direcţii care variază de la 35% – la 45%. Pe aici suntem cu discuţiile între noi şi partenerii sociali. Ţin cont de părerile acestora”, a spus Violeta Alexandru, potrivit Știrile TVR.

Violeta Alexandru a menţionat că este posibil ca sprijinul să fie acordat timp de trei luni, cu posibilitatea prelungirii, dar într-un cuantum redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată.

Ministrul muncii a precizat că sprijinul va fi calculat la valoarea brută din costul salarial pentru că se doreşte „să se imprime această cultură a plăţii contribuţiilor către stat”.