DECLARAȚII. Marcel Ciolacu respinge ipoteza unei înțelegeri între PSD și Cotroceni pentru „debarcarea” Guvernului: Klaus Iohannis are capacitatea să-i ceară demisia lui Orban dacă vrea

Publicat: 28 06. 2020, 21:23
Actualizat: 28 06. 2020, 21:27
Zi decisivă în Parlament: Moțiunea de cenzură a PSD, dezbătută și votată de la ora 14.00

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a respins duminică seara la România TV scenariul ridicat de unii analiști care văd o posibilă înțelegere între PSD și Cotroceni de schimbarea a premierului, pentru că președintele Klaus Iohannis nu l-ar mai vrea pe Ludovic Orban șef la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis are capacitatea să-i ceară demisia lui Orban daca vrea, nu trebuie să ceară ajutorul PSD

„Klaus Iohannis are capacitatea sa-i ceara demisia lui Orban daca vrea, nu trebuie sa ceară ajutorul PSD sa-l demita pe Orban”, a zis Ciolacu. „Acest guvern trebuie să plece. Este un act de patriotism, nu o înțelegere cu nu-știu-cine. Nu doar că este incompetent, este și rău”, a spuc Ciolacu la România TV, potrivit stiripesurse.ro.

Liderul PSD crede că moțiunea de cenzură „sigur va trece”

„PSD are acum 204 voturi”, a zis Ciolacu despre stadiul strângerii semnăturilor pentru moțiunea de cenzură, numărul necesar de voturi demiterii Guvernului fiind de 233.

Întrebat cum comentează cea mai recentă postare a lui Teodorovici cu „groparii PSD”, Ciolacu a zis că pe „colegul său” îl încurajează să candideze la Congres.

Ciolacu despre acuzațiile lui Teodorovici: Să mă acuzi pe mine că am aranjamente cu PNL e un pic cam forțat

„Chiar îmi doresc să fie concurență. Dar îmi doresc să vină și la partid. Astfel de discuții trebuie purtate la partid. Și mie mi-e ușor să atac unii colegi. PSD a redeschis multe uși în ultimele 6 luni (…) Eram un fel de paria al socialiștilor europeni. Acesta este limbajul meu și nu o să mi-l modific pentru că așa vrea cineva. Am văzut la ce scoruri electorale a dus alt limbaj al altor colegi de-ai mei. Totuși Eugen a fost membru PNL. Eu am fost membru fondator PSD. Și Șerban Nicolae a fost membru fondator. Să mă acuzi pe mine că am aranjamente cu PNL e un pic cam forțat”, a mai declarat Marcel Ciolacu.