Delegația Comisiei de la Veneția a avut discuții la sediul ÎCCJ

Publicat: 12 06. 2018, 10:55
Actualizat: 26 03. 2019, 15:41

This browser does not support the video element.

Marți, la ora 12.00, președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu delegația Comisiei de la Veneția, pe tema modificărilor la legile justiției, iar de la ora 15.00, delegația se va întâlni cu membrii Comisiei speciale care a modificat legile justiției, condusă de către Florin Iordache.

Luni, delegația Comisiei de la Veneția a avut întâlniri cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și cu procurorul general al României, Augustin Lazăr. Temele abordate au fost în principal modificările aduse legilor justiției, însă, potrivit ministerului Justiției, s-a discutat și despre modificările aduse codurilor după transpunerea în legislație a directivei europene privind prezumția de nevinovăție și modificările pentru punerea în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Totodată, într-o informare a Parchetului General se arată că discuțiile dintre delegația Comisiei de la Veneția și procuroul general au vizat și subiecte privind independența procurorilor și statutul magistraților.

Delegația Comisiei de la Veneția, care s-a întâlnit luni cu ministrul Justiției, este compusă din directorul Thomas Markert, Secretar al Comisiei de la Veneția, Hanna Suchocka, președinte de onoare al Comisiei de la Veneția, Artemiza Chisca – șeful Diviziei Instituții Democratice a Comisiei de la Veneția, Kaarlo Tuori, membru al Comisiei de la Veneția (Finlanda), Nicolae Esanu, membru supleant al Comisiei de la Veneția (Republica Moldova), Jean-Claude Scholsem, membru supleant al Comisiei de la Veneția (Belgia).