Dependența de jocuri video, o nouă boală? Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

Publicat: 20 05. 2019, 15:28

Experții din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății se vor întâlni săptămâna aceasta la Geneva și urmează să voteze dacă această dependență este o boală sau nu.

Ghidul OMS caracterizează dependența drept „control insuficient” asupra jocurilor video, ceea ce implică o „prioritizare a jocurilor video” comparativ cu alte aspecte ale vieții de zi cu zi „în ciuda apariției consecințelor negative”.

De asemenea, se specifică faptul că această afecțiune „afectează doar o mică proporție a populației” care joacă jocuri video, în special din cauza comportamentelor negative rezultate din „o lipsă de control dominantă în viața personală, de familie, în societate, în educație sau de ocupație”.

Entertainment Software Association, care reprezintă cele mai mari companii din domeniul jocurilor video, a organizat o întâlnire cu Organizația Mondială a Sănătății în decembrie, anul trecut.

Compania a reprezentat mai mulți dezvoltatori de jocuri printre care Epic Games (Fortnite), Activision Blizzard (World of Warcraft) și Riot Games (League of Legends).

Președintele ESA Stanley Pierre-Louis a declarat că: „Credem că o conversație continuă și educarea sunt aspecte importante de discutat înainte de a finaliza o clasificare”.