Deputat USR: Nu m-ar mira dacă Gîrbovan va da iar OUG 13 și va răspunde presei cu „altă întrebare”

Publicat: 23 08. 2019, 20:59

„Ce nevoie ai de Florin Iordache dacă o ai la îndemană pe Dana Gîrbovan? Dacă va da din nou OUG 13 (cu alt număr dar cu același text) și va răspunde presei cu -altă întrebare?-, nu mă va mira deloc”, a scris Cristian Seidler, pe Facebook.

Reacția vine în contextul în care președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției și pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a anunțat, vineri, că a acceptat de principiu propunerea Vioricăi Dăncilă a fi ministru al Justiției, cu condiția să-i fie asigurată independența deplină în exercitarea mandatului și ca președintele Iohannis să fie de acord.

Dana Gîrbovan precizează că a fost contactată de premierul Viorica Dăncilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, „mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane”.