Deputații au adoptat legea privind fructele proaspete în școli

Publicat: 06 02. 2018, 12:32
Actualizat: 06 02. 2018, 13:01

Camera a adoptat, astfel, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al UE.

Proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce privește acordarea de ajutoare din partea UE pentru furnizarea și distribuția de fructe și legume proaspete, în special banane, de fructe și legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe și legume în școli.

Autoritățile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt Consiliul Județean și/sau Consiliul Local, care sunt obligate să colaboreze și să-și distribuie responsabilitățile înainte de demararea programului.

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a precizat că, prin această lege, toți preșcolarii și școlarii vor beneficia de pachet alimentar complet – lapte și corn, fructe și legume proaspete, masă caldă.

El a spus că pe termen mediu și lung se speră la o scădere a bolilor condiționate alimentar, în condițiile în care aproape 30% dintre copii sunt supraponderali sau obezi și că, totodată, sunt încurajate producția și consumul de produse alimentare autohtone.