Deputatul PSD Ion Stan susține că a fost amenințat cu închisoarea de directorul SRI, George Maior

Deputatul Ion Stan a venit la Comisia juridică a Camerei, întrunită pentru a elabora raportul privind cererea de încuviințare a arestării sale preventive, însoțit de avocatul său, Doru Viorel Ursu, acesta din urmă spunându-le jurnaliștilor: „Vreți sânge? O să aveți sânge suficient!”.

În timpul ședinței secrete, Stan le-a spus membrilor din Comisia Juridică că a fost amenințat cu închisoarea de către directorul SRI, George Maior.

În replică, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru gândul că nu s-a întâmplat niciodată așa ceva și că George Maior are o relație foarte bună cu deputatul Stan și cu membrii Comisiei de supraveghere a SRI.

„Directorul SRI nu a amenințat niciodată vreun membru al Comisiei. În calitate de director, domnul Maior a avut multe discuții cu membrii Comisiei și cu domnul Stan. A avut o colaborare bună cu toți”, a spus Sorin Sava.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a sesizat Comisia juridică în legătură cu cererea Ministerului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind că aceasta are termen până pe 1 decembrie să elaboreze raportul.

Ministrul Justiției a transmis, marți, președintelui Camerei Deputaților solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracțiuni de trafic de influență.

Comisia Juridică a decis să amâne o decizie în cazul deputatului Ion Stan până săptămâna viitoare.