Derapaj: Steve Bannon, suspendat de pe Twitter după ce a declarat că „l-ar decapita” pe Dr. Fauci

Publicat: 06 11. 2020, 10:50
Derapaj: Steve Bannon, suspendat de pe Twitter după ce a declarat că „l-ar decapita” pe Dr. Fauci / Foto: Wikipedia

Twitter a suspendat permanent un cont care îi aparține fostului strateg-șef de la Casa Albă, Steve Bannon, după ce acesta a sugerat, joi seara, că Dr. Anthony Fauci și directorul FBI Christopher Wray „ar trebui decapitați și capetele lor puse în țepușe la Casa Albă”. Bannon a făcut comentariile într-un material video, pe care l-a distribuit pe Facebook, YouTube și Twitter.

Bannon a declarat că președintele Trump a câștigat alegerile, deși mai sunt multe zaruri de aruncat, dar a spus și că ar trebui ca Fauci și Wray să fie concediați, scrie CNN.

Bannon, declarații incendiare

Acesta nu s-a oprit aici! „Le-aș pune capetele în țepușe. Chiar așa. Le-aș înfige în cele două colțuri ale Casei Albe, drept avertisment pentru birocrații federali. Respecți programul sau altfel pleci!”, a declarat Bannon.

Facebook a înlăturat materialul după ce a adunat 200.000 de vizualizări, invocând caracterul de incitare la violență.

Atitudinea lui Bannon rezonează cu cea a fiului lui Trump, Donald Trump Jr., care i-a cerut tatălui său „să desfășoare un război total în aceste alegeri”.

Fostul strateg-șef de la Casa Albă a fost arestat. El este pus sub acuzare pentru delapidare

Procurorii federali din New York l-au pus în luna august sub acuzare pe fostul strateg-șef al Administrației Trump, Steve Bannon, dar și pe alte trei persoane, pentru delapidare.

El este acuzat că și-ar fi însușit sute de mii de dolari de la persoanele care au donat pentru o campanie de strângere de fonduri dedicată ridicării zidului de la granița cu Mexicul, propus de Donald Trump, informează CNN.

Bannon ar fi folosit aceste fonduri în scopuri personale.

El a fost arestat tot joi, în timp ce se afla la bordul unei ambarcațiuni și a fost prezentat unei instanțe din New York. Bill Burck, avocatul lui Bannon, a refuzat să comenteze acuzațiile.