• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

DESCINDERI la sediul PETROMIN din Portul Constanța. Au fost sigilate mai multe birouri și ridicate documente

DESCINDERI la sediul PETROMIN din Portul Constanța. Au fost sigilate mai multe birouri și ridicate documente
Mai multe descinderi au loc, miercuri după-amiază, la sediul companiei de transport maritim CNM Petromin (CNMP) din Portul Constanța, unde au fost sigilate mai multe birouri și ridicate documente, acțiunea fiind coordonată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanța, afirmă surse judiciare.

Mai multe descinderi au loc, miercuri după-amiază, la sediulcompaniei de transport maritim CNM Petromin (CNMP) din PortulConstanța, unde au fost sigilate mai multe birouri și ridicatedocumente, acțiunea fiind coordonată de procurorii ParchetuluiTribunalului Constanța, afirmă surse judiciare.

Potrivit surselor judiciare citate, anchetatorii au sigilat maimulte birouri și au ridicat documente de la sediul Petromin, iarpână la ora transmiterii acestei știri nu există persoanereținute.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)deține, potrivit celor mai recente date, 70,01% din acțiunilecompaniei Petromin, iar SIF Transilvania are o cotă de 23,83%.

În 23 mai, la Constanța au avut loc mai multe percheziții înurma cărora au fost arestate 28 de persoane acuzate de corupție înlegătură cu activitățile de import-export de mărfuri provenite dinafara granițelor Uniunii Europene desfășurate prin birourile vamalede pe raza Direcție Regionale de Accize și Operațiuni Vamale(DRAOV) Constanța.

Între persoanele arestate se numără fostul secretar general alMinisterului Administrației și Internelor Laurențiu Mironescu șifostul șef al Direcției Domenii Portuare Eugen Bogatu. De asemenea,instanța a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru ElHaj Ahmad, cetățean libanez, intermediar vamal.

În acest dosar, senatorului Mircea Marius Banias, cercetat și elîn cauză, i-a fost impusă interdicția de a părăsi țara pentru 30 dezile.

Patru zile mai târziu, reprezentanți ai MinisteruluiAdministrației și Internelor (MAI) și Autorității Naționale aVămilor (ANV) au declanșat un control la terminalul Containere alPortului Constanța, vizând combaterea evaziunii fiscale, iarverificările vor continua încă cel puțin trei săptămâni.

Departamentul Corespondenți,[email protected]

Inchide