DESCOPERIRE. Cercetătorii germani au stabilit cât timp rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpurile pacienților decedați

Publicat: 10 06. 2020, 15:54
Actualizat: 06 04. 2021, 14:49
DESCOPERIRE. Cercetătorii germani au stabilit cât timp rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpurile pacienților decedați

Virusul SARS-CoV-2 durează până la cinci zile în corpurile pacienților decedați, cercetătorii germani de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf au descoperit după efectuarea mai multor autopsii.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Annals of Internal Medicine, potrivit site-ului Science and the Future, potrivit The Times 24.
Prezența virusului în corpul pacienților decedați a fost demonstrată, însă acest studiu este cel mai detaliat până acum, chiar dacă se bazează pe doar 12 autopsii.

Vârsta medie a morților este de 73 de ani, iar medicii legali de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, Germania, au folosit un scaner performant pentru analiza țesuturilor, precum și teste PCR pentru a detecta prezența virusului.

Medicii au găsit SARS-CoV-2 ARN în plămânii, faringe, inimă, ficat, rinichi  pacienților

Pe lângă identificarea cauzei morții – cheaguri de sânge în plămâni, ceea ce a dus la embolie pulmonară – medicii au găsit SARS-CoV-2 ARN în plămânii tuturor pacienților.

Virusul a fost identificat și în alte organe: faringe, inimă, ficat, rinichi. La unul din patru pacienți, ARN viral a fost detectat în creier și vene.

Cu toate acestea, studiul nu a putut determina dacă virusul găsit este infecțios.