GÂNDUL LIVE. Luminița Nuță, avocat și voluntar: Am fost testată pozitiv cu coronavirus. Cei de la DSP m-au ignorat | VIDEO

Publicat: 10/06/2020, 15:12
Actualizat: 10/06/2020, 15:52

Luminița Nuță, avocat și voluntar, a vorbit miercuri, în cadrul unei intervenții la GÂNDUL LIVE, despre faptul că a fost testată pozitiv cu coronavirus după o perioadă de câteva zile în care a fost ignorată de către reprezentanții DSP București.

Nuță a făcut voluntariat în perioada stării de urgență în București și a informat DSP că are simptome de COVID-19 pentru că se temea să nu fi infectat persoanele cu care a intrat în contact.

„Vecina mea a fost testată pozitiv joi, simptome eu nu am avut. Nu am avut temperatură sau frisoane, pur și simplu am simțit o ușoară oboseală ciudată. Eram fresh până la ora 3, iar la ora 3 simțeam că aș vrea să mă pun jos și să dorm indiferent unde aș fi fost.

Am sunat la DSP, în primul rând pentru vecina mea, pentru că la noi pe stradă sunt foarte mulți copii și i-am sunat să ia atitudine. Bineînțeles că nimeni nu a făcut absolut nimic. Am sunat vineri dimineață pentru că știam că trebuia să fiu în instanță, la Curtea de Apel. Voiam să știu ce se întâmplă cu mine. Eu am trecut prin multe filtre ale instituțiilor și nu am avut niciodată temperatură. Mi s-a explicat că atât timp cât nu am stat cu vecina mai mult de 20 de minute și nu am temperatură nu sunt contact direct, deci nu am ce să fac. Am întrebat dacă trebuie să stau în izolare și mi s-a explicat că nu. Cei de la DSP mi-au închis telefonul, mi-au spus să nu mai insist pentru că insist degeaba, am sunat la un număr de telefon al unui doctor, i-am explicat simptomele și mi-a spus că poate nu am dormit aseară și cam atât”, a spus Luminița Nuță la GÂNDUL LIVE.

Luminița Nițu: Am decis să mă testez la Balș

Avocatul a explicat, la GÂNDUL LIVE, că a decis să meargă la Institutul Matei Balș din Capitală pentru a se testa, întrucât era îngrijorată că s-ar fi infectat și ar fi putut infecta și alte persoane.

Ea a povestit că nu a fost nevoită să plătească testarea, iar acum se află internată în spital.

„Am fost la serviciu, pentru că nu aveam nicio posibilitate să nu ajung și sâmbătă dimineață m-am prezentat la Balș. Testul nu m-a costat nimic. I-am spus doamnei doctor că nu pot primi rezultatul abia marți pentru că intru în contact cu foarte mulți oameni. Deja intrasem în contact. Eu am fost la Curtea de Apel după ce am sunat la DSP, după ce am sunat doctorul, am avut instanță la ora 12, în cursul dimineții am sunat pe toată lumea, și pe cei cu care am lucrat ca voluntar, și pe cei din Primărie. Am avut mască mai peste tot, doar că la Curtea de Apel am făcut o fotografie cu o colegă, fără mască, așa a fost să fie. Soțul meu s-a testat și este negativ. Eu acum sunt la Matei Balș și nu știu ce aștept, acum pot să fiu bine, pot să nu mai fiu bine, așa e situația aici, pur și simplu. Acum ești pozitiv, la următorul ești negativ și așa mai departe”, a spus Luminița Nițu.

Luminița Nițu: Cei de la Primărie au știut situația, dar nu ne-au testat. Nu am primit niciun fel de echipament de protecție din partea PMB

Avocatul a adăugat că, deși a lucrat cu Primăria Capitalei ca voluntar în această perioadă, nu a primit niciun fel de echipament de protecție din partea instituției. Ea a adăugat că PMB nu s-a ocupat nici de testarea voluntarilor, deși aceștia erau foarte expuși îmbolnăvirii.

„Până acum nu am fost contactată de DSP București, i-am sunat eu acum două zile și mi-au închis telefonul. Știe și Primăria. Noi am fost buni cât am lucrat ca voluntari, cât am cărat sute de kilograme și am fost la zeci sau sute de oameni acasă. Când am fost să mă testeze nu mai eram voluntar. Ideea este că am vrut să mă testeze pentru că am continuat voluntariatul și după data de 15 a lunii și e posibil să fi infectat și pe alții. Normal, doamna Firea împrăștie măști, dar trebuia să ne testeze pe noi, cei care am fost zi de zi acolo. Am fost în adăposturi, pe noi nu ne-a testat nimeni. Singura protecție pe care am primit-o, măști și mănuși, a fost de la Patriarhie, prin bunăvoința părintelui Ciprian Grădinaru. De la Primărie nu am primit absolut nimic”, a spus avocatul la GÂNDUL LIVE.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală