Descoperire șocantă a anchetatorilor, după necropsia șoferului care a provocat cumplitul accident în care au murit cinci oameni, printre care un preot și fetița acestuia

Publicat: 04 11. 2017, 19:23

În urma necropsiei, anchetatorii au stabilit că Alexandru Vasile, șoferul vinovat pentru coliziunea în urma căreia au murit cinci oameni și patru au fost răniți, avea o alcoolemie de 2,32 la mie, potrivit Stirilor TVR.

Șoferul gonea cu viteză peste limita legală în zona localității Cornu Luncii, când a intrat pe contrasens și a lovit o masină în care se afla un preot, care mergea cu familia în pelerinaj la sărbatoarea Sfintei Parascheva din Iași.

Preotul și familia lui plecaseră din Lămășeni, de aproximativ 45 de minute, spre Iași, la Sfânta Parascheva. Mergeau pe DN2 regulamentar, cu 90 de km pe oră, când au fost izbiți violent de o mașină.

Accidentul s-a produs între Fălticeni și Gura Humorului, la 5 kilometri de casa preotului.

Polițiștii au stabilt că șoferul vinovat gonea cu 130 de km pe oră. Impactul a fost nimicitor.

Preotul, sora și cumnatul lui au murit pe loc. La fel și șoferul vinovat. Soția preotului și patru copii au fost scoși în viață din mașina distrusă.

Fiica de 7 ani a preotului s-a stins în drum spre spital. Ea a avut un vis și a insistat pe lângă părinți să meargă la Iași, la Sfânta Parascheva.

FOTO: Cronica de Fălticeni