• Publicat:
Știri

Descoperire șocantă în Mureș: Două tone de resturi de animale în putrefacție, găsite pe marginea unui drum

Aproximativ două tone de resturi de animale în putrefacție au fost găsite, luni, de primarul comunei Nadeș, Ivan Erhardt Laszlo, în zona Cantonului Nadeș. Cel care a lăsat leșurile acolo a fost identificat și sancționat de Garda de Mediu.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de reprezentanții Prefecturii Mureș, primarul comunei Nadeș, Ivan Erhardt Laszlo, a sesizat prefectului faptul că, pe raza comunei Nadeș, în zona Canton Nadeș, în parcarea de lângă E 60, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Sighișoara, a fost depozitată, în mod ilegal, o cantitate mare de leșuri, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Am fost sesizat de primarul din Nadeș că, pe marginea drumului E 60, au fost depozitate resturi animale în putrefacție. Am dispus Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș să se deplaseze de urgență la fața locului și, într-adevăr, se confirmă faptul că aproximativ două tone de resturi animale au fost depozitate pe marginea drumului. A fost identificat autorul și, cu siguranță, se vor lua măsurile legale asupra celui care a comis această faptă”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, potrivit comunicatului transmis de Prefectura Mureș.

Potrivit sursei citate, primarul Ivan Erhardt Laszlo a sesizat și faptul că în zona Cantonului Nadeș este un miros insuportabil și un posibil focar de infecție.

În urma sesizării Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Mureș l-a identificat pe cel care a lăsat leșurile în zona Cantonului.

„Persoanei în cauză i-a fost dispusă măsura eliminării deșeurilor, pe parcursul acestei zile (luni – n.r.), urmând ca, în baza OUG 195/2005, să primească o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.

 

Inchide