Desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, adoptată tacit de deputați

Publicat: 28 02. 2017, 16:57
Actualizat: 10 05. 2018, 04:59

Proiectul a fost depus în data de 17 mai 2016, la 3 zile după ce Bodan Diaconu a fost amendat de CNCD, în contextul în care a declarat că va interzice paradele LGBT dacă va ajunge primar.

Termenul legal de dezbatere și vot final pentru această inițiativă a expirat pe 25 noiembrie 2016. În urma adoptării tacite proiectul de lege va fi transmis Senatului, for decizional.

Bogdan Diaconu sustine că CNCD a dovedit că funcționează ca o „instituție anti-românească”.

„Abrogarea Legii nr. 48/2002 are așadar ca scop desființarea CNCD ca instituție bugetară care a făcut dovada în decursul anilor că funcționează ca o instituție anti-românească și anti-națională, fiind doar un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria țară”, a declarat Bogdan Diaconu, în expunerea de motive a proiectului de lege.

CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar, a mai spus Diaconu, potrivit proiectului de lege.„CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar. (…) De vreme ce CNCD are o atitudine repetată și constantă împotriva respectării și apărării unor drepturi constituționale, a devenit o instituție anti-constituțională și, ca urmare, trebuie desființată”, susținea fostul deputat, potrivit sursei citate.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, în data de 8 noiembrie 2016, un raport pentru respingerea proiectului de lege, iar proiectul a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților în data de 27 decembrie 2016.