Despăgubirile uriașe pe care le-ar putea plăti medicul din Iași care i-a ars penisul unui copil

Publicat: 27 06. 2019, 10:25

Prima instanță a decis anul trecut că Bogdan Savu trebuie să plătească despăgubiri de 240.000 de euro familiei copilului care are acum 11 ani, transmite Ziarul de Iași. Acum, procesul a fost înregistrat la Curtea de Apel Iași. 

Incidentul s-a petrecut în 2008. Pe când avea doar 7 luni, copilul a suferit o inflamație în zona organelor genitale. Medicul a intervenit cu un electrocauter. În timpul procedurii, aparatul a provocat arsuri de gradul I și II în zona genitală a copilului.

„Instanța reține că producerea arsurilor de gradul I-II s-a realizat în exclusivitate pe fondul manevrării necorespunzătoare a electrocauterului de către medicul Savu Bogdan, prin reglarea deficitară a intensității curentului de coagulare/tăiere a instrumentului chirurgical folosit, nefiind incidentă cauza exoneratoare de răspundere a cazului fortuit”, au stabilit judecătorii primei instanțe.

Doctorul ieșean a susținut că incidentul a fost cauzat de o defecțiune a aparatului. El a fost contrazis inclusiv de un inginer electronist din cadrul Direcției de Sănătate Publică, specialistul care efectuase revizia electrocauterului.

Foto: Pixabay