DESTIN. Bărbatul împușcat de polițiști era poet. Ce versuri publica în clipele sale de depresie!

Publicat: 22 04. 2020, 18:08
Actualizat: 22 04. 2020, 22:24

Cunoscut ca bolnav psihic, Alexandru Gâzdac, bărbatul care a fost împușcat mortal, miercuri, de polițiști, după ce i-a atacat cu o foarfecă și chiar i-a rănit pe doi dintre ei, scria poezii pe care le publica pe diverse site-uri de profil.

Alexandru Gâzdac a devenit cunoscut în toată țara după ce, în iarna lui 2016, a intrat cu mașina, în mod intenționat, în poarta Palatului Victoria.

Atunci, acesta a explicat că, în realitate, a recurs la acest gest pe motiv că ar fi vrut să demonstreze cât de vulnerabilă este România în eventualitatea unui atac terorist.

Bărbatul a fost supus unui examen psihiatric, iar instanța l-a obligat să urmeze un tratament de specialitate.

Retras în apartamentul deținut de sora sa, în incinta unui hotel din sectorul 1, timp de patru ani Gâzdac nu a mai ieșit cu nimic în evidență. În schimb, acesta avea o activitate intensă pe diverse site-uri culturale, unde publica poezii haiku, un gen de poezie japoneză.

Ultimul text publicat de acesta este compus din trei versuri:

„Nesupunere vie aprinsă,
Se rup barierele firii;
Călcați în picioare destinul.”

Cel mai probabil, versurile lui Gâzdac vorbesc despre faptul că, undeva în lăuntrul său, acesta trăia o răzvrătire continuă împotriva a inevitabilului.

Acesta a murit în mod violent miercuri dimineață, în jurul orei 4.00, după ce paznicul hotelului Monte Carlo, din cartierul Pajura, a anunțat disperat, prin numărul de urgență 112, că un bărbat aproape dezbrăcat, care ar deține un apartament în cadrul hotelului respectiv, încearcă să îl omoare.

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști ai Secției 5, care au găsit la fața locului un individ îmbrăcat numai în lenjerie intimă, care agita o foarfecă și o pilă. Extrem de violent, acesta a rănit doi agenți, după care a luat-o la fugă pe scări.

Câteva etaje mai sus, acesta a fost ajuns din urmă și a încercat să lovească din nou, moment în care a fost împușcat, după ce polițiștii au tras șase focuri de armă. Rănit în zona pieptului, Gâzdac a fost transportat la Spitalul de Urgență Elias, însă medicii nu au reușit să-l salveze.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.