DESTIN. Un deținut care a executat 44 de ani de închisoare, a murit de coronavirus cu numai câteva zile înainte să fie eliberat

Publicat: 20 04. 2020, 12:24
Actualizat: 20 04. 2020, 12:37

Un deținut american care executase 44 de ani de închisoare pentru crimă și jaf armat, a murit cu foarte puțin timp înainte să plece acasă. Mai mult, autoritățile intenționaseră să-i dea drumul, însă bărbatul refuzase condițiile impuse de eliberarea condiționată și ceruse să-și ducă pedeapsa până la capăt, pentru a nu fi supravegheat.

Potrivit Mediafax, William Garisson, originar din statul Michigan, a fost condamnat, în 1976, pentru un omor de gradul I și un jaf armat comise la vârsta de 16 ani.

După 44 de ani de detenție, autoritățile americane au vrut să-i dea drumul, însă acesta a refuzat pe motiv că, dacă ar fi fost eliberat condiționat, ar fi trebuit să fie, o perioadă, supravegheat.

Ulterior, pentru că în SUA a izbucnit epidemia de coronavirus, autoritățile l-au întrebat din nou dacă vrea să iasă, în condițiile în care, ajuns la 60 de ani, făcea parte din categoria de vârstă vulnerabilă. A fost de acord, însă era deja prea târziu.

Deși nu avea simptome, contactase deja COVID-19 și a murit în închisoare cu numai câteva zile înainte de data eliberării.