Detaliul din mapa profesională a judecătorilor pe care ministrul Justiției vrea să-l știe. „Au acasă, în sertar, certificat de colaborator?”

Publicat: 02 06. 2017, 11:48
Actualizat: 05 06. 2017, 10:00

„CSM are probleme reale de rezolvat. Sunt magistrați care au acasă, în sertar, certificatul de colaborator de la CNSAS? Eu aștept să ne spună CSM, el se ocupă de mapa profesională a magistraților, nu ministrul. CSM ar trebui să-și pună următoatea întrebare: în România anului 2017 oare e normal ca un magistrat să se pensioneze și după două luni de zile să vină să se angajeze pe baza votului secret al membrilor CSM și să cumuleze pensia și salariul care au un anumit nivel, corespunzător statului. Veți spune că permite legea, dar legea spune că locul ăla trebuie scos la concurs să vină un tânăr să lucreze 20-25 de ani de ani în puterea judecătorească. Cel care se pensionează și vine să se angajeze știa acum trei luni că este în putere și poate să rămână magistrat mai departe”, a declarat Tudorel Toader joi seara la Antena 3.

Referitor la solicitarea CSM de a avea un reprezentant care să facă parte din comisia de inventariere a arhivei SIPA, ministrul Justiției a precizat că este de acord cu propunerea însă ar trebui ca hotărârea de guvern să fie modificată.