Deținut care aflase că va petrece 15 ani în închisoare, găsit spânzurat

Publicat: 20 09. 2016, 13:49
Actualizat: 20 09. 2016, 19:53

Deținutul executa o pedeaspă pentru furt, dar era trimis în judecată și în alte dosare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marți dimineață, bărbatul a mers în toaleta celulei și când au văzut că nu mai iese, colegii de cameră au alertat gardienii, care l-au găsit spânzurat.

„Colegii de cameră ai deținutului au informat supraveghetorul, care a alertatat personalul medical, s-au făcut manevre de resusitare și s-a solicitat în sprijin un echipaj SMURD, dar din păcate măsurile nu au mai avut niciun efect”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad, Eduard Magold.

Conform unor surse, bărbatul din orașul Victoria, județul Brașov, care executa o pedeaspă de 1 an și 4 luni pentru furt calificat, primise, în urmă cu câteva zile, o altă condamnare și mai mare, de 15 ani, la Curtea de Apel Galați, tot pentru furt calificat.

Conducerea Penitenciarului Arad a început o anchetă internă și, conform procedurii, a sesizat Poliția și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru a face cercetări în acest caz.