Deținut de la Penitenciarul Poarta Albă, la spital după ce a fost înjunghiat

Publicat: 02 09. 2013, 16:32
Actualizat: 07 02. 2019, 03:38

Un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă a fost înjunghiat de către un alt bărbat încarcerat, în spitalul închisorii, victima fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Penitenciarului Poarta Albă, incidentul s-a produs duminică, în jurul orei 21.30, în secția de psihiatrie a unității, unde în urma unui conflict spontan un deținut în vârstă de 25 de ani a fost înjunghiat de un alt deținut în vârstă de 18 ani.

Victima a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale, în prezent starea sa de sănătate fiind stabilă.

Deținutul rănit este condamnat la o pedeapsă de patru ani și două luni pentru tentativă de tâlhărie. El este recidivist și execută pedeapsa privativă de libertate în regim de maximă siguranță.

Deținutul agresor execută o pedeapsă privativă de libertate în regim semideschis, având o condamnare de doi ani și jumătate pentru tentativă de furt calificat.

Conducerea penitenciarului a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul, fiind sesizat și Parchetul Judecătoriei Medgidia.
De asemenea, va fi sesizată comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate, pentru includerea deținutului în vârstă de 18 ani în categoria deținuților care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului și implicit a schimbării regimului de executare în regim de maximă siguranță, a mai precizat sursa citată.