DEVASTATOR. Anca, asistentă medicală în Italia, după ce și-a infectat mama cu noul coronavirus: „Eu am omorât-o! Nu mă pot ierta”

Publicat: 18 04. 2020, 10:45

Anca Petrișor, o asistentă medicală din Abano, un oraș din provincia Padova, regiunea Veneto, Italia, este devastat după ce și-a infectat mama cu coronavirus. Bătrâna nu a supraviețuit bolii.

Anca Petrișor este în Italia din anul 1990 și locuia alături de fiul ei, Șerban și cu mama sa, scrie observator.tv.

Românca este asistentă medicală la Policlinica din Abano și, în ultimele săptămâni, a avut grijă de pacienții cu Covid-19, până când s-a infectat ea însăși. După ce a constatat că este pozitivă, fiul și mama ei au fost puși în carantină.

Pentru Luminița Aurora Chirculescu, mama Ancăi, boala a fost prea grea. Femeia a murit la spital, după 14 zile de chin.

„Din păcate, pe 14 aprilie, mama a murit, singură, fără îmbrățișarea familiei sale, în ciuda atențiilor și îngrijirii medicilor.

Port în suflet acest sentiment de vinovăție, care nu va dispărea niciodată. Nu mă pot ierta că nu am reușit să-mi protejez mama, în ciuda tuturor precauțiilor pe care le-am luat. Acest virus este cu adevărat îngrozitor și perfid. Mama era o femeie inteligentă, vrednică, plină de viață, era forța și punctul nostru de referință. Un sprijin moral de neînlocuit pentru mine și fiul meu. Din păcate acest virus malefic mi-a arătat ce înseamnă să fii în prima linie, să ai grijă de cei bolnavi, să ajuți pacienții să lupte împotriva infecției și apoi să nu mai poți face nimic pentru una dintre cele mai dragi persoane pe care le ai, mama ta.

Știu ce înseamnă durerea suferinței și a singurătății. Dubla mea experiență, mai întâi ca asistentă și apoi ca pacient, m-a făcut să înțeleg și mai mult valoarea profesiei mele. Le mulțumesc tuturor colegilor mei, medicilor din Padova, asistenților medicali și infirmierilor pentru că fac o muncă de excepție. Pe lângă tratamente oferă zâmbete și mângâieri pe care familiile pacienților spitalizați nu le pot oferi celor dragi”, a declarat Anca Petrișor.