Dezinteres al instituțiilor publice la campania națională anticorupție „Fără șpagă”, din Baia Mare

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 05 04. 2012, 10:51
Dezbaterea publică din cadrul campaniei naționale anticorupție "Fără șpagă", care a avut loc, joi, în Baia Mare, nu a stârnit un interes prea mare în rândul instituțiilor publice din Maramureș.

Dezbaterea publică din cadrul campaniei naționale anticorupție "Fără șpagă", care a avut loc, joi, în Baia Mare, nu a stârnit un interes prea mare în rândul instituțiilor publice din Maramureș, pentru că puține dintre ele și-au trimis reprezentanți la discuții.

Președintele Transparency International România, Victor Alistar, coordonatorul campaniei, a declarat că în cazul în care cetățenii și-ar cunoaște drepturile mai bine și ar refuza să mai dea șpagă, corupția din România nivelul corupției nu ar fi atât de mare. El a declarat că una dintre cauzele pentru care fenomenul corupției a crescut față de anul precedent este "bâlciul" de la vârful instituțiilor statului. Acesta a spus că problemele cele mai mari sunt în justiție și în sănătate.

La dezbaterea din Baia Mare au fost prezenți puțini reprezentanți ai instituțiilor publice, care au negat că fenomenul corupției ar fi extins la nivelul județului Maramureș. Oficialii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ai Autorității de Sănătate Publică (ASP) Maramureș au afirmat că nu s-au înregistrat acte de corupție. Mai mult, purtătorul de cuvânt al ASP Maramureș, Călin Man, a declarat că "bani se lasă chiar și la coafor, în afara serviciului prestat, dar situația nu este pecepută ca un act de corupție", însă replica lui Victor Alistar a fost că bacșișul nu trebuie confundat cu șpaga.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro