DIASPORA. Directorul Aeroportului din Cluj, anunț despre cursele pentru Germania. Ce se întâmplă acum cu românii care pleacă la cules de sparanghel

Publicat: 22 04. 2020, 12:46
Aeroportul Internațional Cluj-Napoca ar urma să primească un ajutor de peste 8,5 milioane de lei pentru pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID-19

David Ciceo, directorul aeroportului din Cluj, a anunţat miercuri, 22 aprilie, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu zborurile charter care duc muncitori români în Germania.

Începute în luna martie, în plină stare de urgență și când țara era supusă restricțiilor impuse de ordonanțele militare, zborurile spre Germania vor continua până pe 17 mai.

„Avem din luna martie chartere cu muncitori spre Germania, am avut şi o cursă spre Innsbruck, Austria. Vom avea aproape zilnic până în 17 mai astfel de zboruri cu muncitori spre Germania, care merg să lucreze în agricultură”, a declarat David Ciceo, citat de zcj.ro.

Directorul aeroportului clujean arată că zborurile charter spre Germania asigură venituri aeroportului, deşi sumele sunt mici în comparaţie cu cele încasate în aceeași perioadă a anului trecut.

David Ciceo a mai spus că situaţia financiară a aeroportului clujean este stabilă şi că peste 200 de angajaţi sunt în şomaj tehnic.

În momentul de faţă, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” mai decolează un singur zbor regulat. Este vorba de cursa Cluj – Malmo (Suedia), care zboară de două ori pe săptămână.