DIASPORA. Revoltă la o fermă din Germania. Românii angajați la cules de sparanghel s-au răsculat. Protestul i-a șocat pe nemți

Publicat: 18 05. 2020, 16:37
DIASPORA. Revoltă la o fermă din Germania. Românii angajați la cules de sparanghel s-au răsculat. Protestul i-a șocat pe nemți / Sursa FOTO: https://www.express.de

Început de săptămână în forță: sute de români angajați la cules de sparanghel în Germania s-au revoltat și acuză salariile mici primite. Dincolo de lefurile umilitoare, diaspora se declară nemulțumită și de condițiile mizere de lucru; oamenii se plâng că sunt exploatați „ca sclavii”!

Presa germană relatează pe larg despre revolta românilor. Luni, cotidianul Express a scris că aproape 300 de muncitori de la o fermă din Bornheim s-au răsculat împotriva angajatorului. Fermierul Claus Ritter a băgat în insolvență societatea comercială și, sub protecția legilor, nu le mai achită oamenilor salariile negociate.

„Situația este din ce în ce mai dramatică” la ferma de sparanghel și căpșuni, notează Express. Firma a angajat aproape 300 de români, dar fără să le spună oamenilor care este situația juridică reală.

În weekend, nemulțumirea românilor a explodat. Sprijiniți de un sindicat local (FAU Bonn Unbon), muncitorii au ieșit pe străzile micuțului sat, protestând cu privire la condițiile mizere de lucru.

Sursa FOTO: https://www.express.de

 

Totodată, oamenii acuză și faptul că nu și-au încasat lefurile negociate cu reprezentanții fermei. Sursa citată notează că românii au fost plătiți cu 360 de euro pentru o lună de muncă, iar mâncarea primită de ei era expirată și mucegăită; hrăniți cu orez nefiert, mulți români s-au îmbolnăvit, acuzând puternice dureri de stomac!

Cazul românilor din Bornheim a intrat deja în atenția autorităților locale.