DIICOT a clasat dosarul privind semafoarele din Capitală care ar fi fost accesate ilegal

Publicat: 25 05. 2019, 18:23

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic și folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcționării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulației din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenției neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracțiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală”, se arată în ordonanța de clasare a dosarului, obținută de MEDIAFAX.

Faptele cercetate au fost acces ilegal la un sistem informativ și perturbarea funcționării sistemelor informatice.

Primăria Capitalei a anunțat, în luna decembrie 2018, că ar fi avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din București, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria a mai spus că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roșu și verde ale semafoarelor.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulți angajați au fost chemați la secția de poliție pentru a furniza eventuale informații care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.