DILEMĂ. Ce a făcut un polițist din Bihor în fața unei mite de 1.000 de euro

Publicat: 03 06. 2020, 15:50
Actualizat: 03 06. 2020, 22:52
DILEMĂ. Ce a făcut un polițist din Bihor în fața unei mite de 1.000 de euro

Un polițist din cadrul serviciului rutier din Bihor a refuzat categoric o mită de 1.000 de euro, de la un șofer prins fără permis la volan.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție Bihor au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Oradea, în timp ce dădea șpagă 1.000 de euro unui om al legii, pentru a scăpa de răspundere după ce a condus fără permis, scrie bugetul.ro.

Bărbatul fusese prins de polițist când conducea o mașină fără să aibă permis de conducere.

Pentru a scăpa basma curată, șoferul i-a oferit polițistului suma de 1.000 de euro, cu titlul de mită, informează DGA.

Oferta a fost refuzată, iar șoferul prins în flagrant a primit control judiciar pentru 60 de zile.

Agenții refuză mita și în Capitală

Un alt șofer, în vârstă de 32 de ani, prins băut la volan în București, a vrut să mituiască agentul de poliție, însă a avut parte de o surpriză total neplăcută!

 „În data de 22.05.2020, în jurul orei 04.00, ag. Simion Florin din cadrul Brigăzii Rutiere , a oprit la intersecția SOS. Giurgiului/str. Luica un autoturism condus S.N.N, în vârstă de 32 de ani . Acesta a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Șoferul a fost condus la sediul INML pentru prelevare de mostre biologice”, transmite Poliția.

Potrivit sursei citate, la sediul INML, șoferul băut prins la volan  a declarat ca îi va oferi agentului de poliție o sumă de bani pentru a nu întocmi actele premergătoare constatării infracțiunii.

Polițistul a luat imediat legătura cu cei de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) pentru organizarea unui flagrant.

„Agentul s-a deplasat la DGA, au fost efectuate demersurile necesare, iar la ora 14.15 (sâmbătă) s-a realizat flagrantul pentru suma de 1.000 lei”, mai transmite Poliția.

Cercetările sunt continuate de către lucrători DGA sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului Tribunalului București.