Din SUA, Cioloș a văzut că Rusia are „o problemă”

Publicat: 26 05. 2016, 22:08

„România a stabilit să coopereze cu SUA (pentru proiectul antibalistic – n.red.) în anul 2011. Inițial au fost discuții, acum proiectul s-a implementat. Acum avem sistemul antibalistic”, a declarat Dacian Cioloș în interviu acordat cotidianului The Washington Post cu ocazia vizitei efectuate în SUA.

Întrebat de reporterul Lally Weymouth cum interpretează criticile Rusiei față de sistemul antirachetă NATO, Cioloș a răspuns: „Este problema lor. Am spus foarte clar că acest sistem nu este îndreptat împotriva nimănui; este strict defensiv. Noi nu vrem să atacăm pe nimeni. Vrem doar să descurajăm agresiunile. Este un sistem de disuasiune”.

Referindu-se la anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014 și la intervenția militară rusă în Siria, Cioloș a precizat: „Suntem preocupați de acest tip de comportament, dar credem că aceste lucruri trebuie clarificate prin dialog. Pe de altă parte, avem tot dreptul să luăm măsuri pentru a ne asigura apărarea și pentru a evita potențiale agresiuni”.