Diplomat al Consulatului României la Bălți, accidentat grav de către un polițist

Publicat: 04 11. 2016, 15:04

MAE a confirmat pentru Gândul că în seara de miercuri, un diplomat român al Consulatului General al României la Bălți a fost accidentat „în timp ce traversa regulamentar strada pe la o trecere de pietoni”.

Vineri dimineață, diplomatul a fost transportat cu un elicopter SMURD de la spitalul din Bălți la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a mai precizat MAE.

Polițistul moldovean, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei mașini, miercuri seara, a lovit frontal victima. În urma impactului, oficialul a fost transportat la Spitalul Clinic municipal din Bălți cu traumatisme grave. În prezent, starea de sănătate a victimei este gravă, dar stabilă.

Accidentul a avut loc pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Bălți. Polițistul a părăsit apoi locul accidentului, încercând să inducă în eroare ancheta prin convingerea unei alte persoane să-și asume vina pentru cele săvârșite.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul a fost retras din gestiunea poliției de către Procuratură.

Polițistul a fost reținut preventiv timp de 72 de ore, procurorii acuzându-l vineri de încălcarea regulilor de securitate în timpul circulației, soldată cu vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății și părăsirea locului accidentului rutier.

De asemenea, procurorii vor înainta judecătorului de instrucție un demers cu solicitarea arestării acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Polișistul riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare, cu interdicția de a conduce mijloace de transport pentru o perioadă de până la 4 ani.