Directoarea unei școli din Vaslui s-a bătut cu profesorul de engleză. Presa locală susține că cei doi erau foști iubiți

Publicat: 08 12. 2014, 17:33

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, conflictul a izbucnit după ce directoarea școlii din Viișoara, Laura Isac, i-a solicitat profesorului de engleză Valentin Isac, care lucrează cu jumătate de normă și la secretariatul unității de învățământ, să întocmească un raport care trebuia transmis ISJ.

Profesorul ar fi împins-o pe directoarea școlii, iar aceasta a căzut între un birou și o sobă. În timpul conflictului, directoarea unității de învățământ s-a apărat și l-a zgâriat cu un pix pe gât pe profesorul de engleză, care ar fi lovit-o cu palmele peste față.

„Este ceva oribil ce s-a întâmplat acolo și, în consecință, vom lua măsurile ce se impun. Dacă așa se comportă două cadre didactice într-o unitate de învățământ, ce pretenții putem să mai avem de la alții? În consecință, am demarat o anchetă la acea școală. Dacă directoarea este vinovată, va fi sancționată corespunzător, până la destituirea din funcție. În ceea ce-l privește pe profesorul de engleză, care nu este titular la respectiva unitate de învățământ, comportamentul său va fi analizat în cadrul Consiliului Profesoral, așa cum prevede legislația”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Potrivit celor de la Vremea Nouă, un ziar local, ce-a uitat directoarea sã spunã la ISJ Vaslui și știa toatã școala, este faptul cã ea a avut o relație amoroasã, timp de zece ani, cu profesorul în cauzã, relație care s-a încheiat anul acesta în februarie. Și cum ea este directoare, iar el este subordonatul ei, au început, dupã despãrtire, șicanele care au culminat cu bãtăia în școalã de pe 3 decembrie.

În urma altercației, directoarea școlii a depus o plângere la Poliție în care susține că ar fi fost lovită de profesorul de engleză.

„O femeie în vârstă de 33 de ani, cadru didactic la școala din Viișoara (n.r. – directoarea unității de învățământ), a depus o plângere la Poliție, în care sesizează faptul că secretarul școlii (n.r. – profesorul de engleză) a lovit-o cu palmele peste față, în urma unei discuții în contradictoriu. La plângere a fost anexat și un certificat medico-legal din care rezultă că victima altercației a necesitat două-trei zile de îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii vasluieni fac cercetări în acest caz pentru loviri sau alte violențe.