Directoarele de la Școala Nr. 172 și de la Liceul de Coregrafie „Florea Capsali” din Capitală au fost demise

Publicat: 17 01. 2014, 15:12
Actualizat: 23 10. 2014, 08:52

Două directoare din Capitală au fost demise vineri de Consiliul de Administrație de la Inspectoratul Școlar din București, în urma unor reclamații de corupție din partea părinților. Este vorba despre directoarea Școlii 172 „Sf Andrei” din Sectorul 6  și despre cea de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”.

În cazul celorlalte două școli pentru care s-au făcut reclamații Consiliul de Administrație  nu a dat nicio sancțiune. Astfel,  la Liceul Nicolae Iorga din Sectorul 1 și la Grădinița Scufița Roșie reclamațiile făcute de elevi și părinți privind implicarea profesorilor în strângerea de bani nu au putut fi verificate.

„La Școala „Sf. Andrei”, la Liceul „Nicolae Iorga” și la Colegiul „C. Kirițescu” nu s-a confirmat implicarea cadrelor didactice în strângerea de bani”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB, care a precizat că în cazul celor  două directoare demise s-au găsit nereguli în management.

Toate școlile vizate vor fi monitorizate permanent, iar inspectorii vor face rapoarte lunar cu privire la situația școlilor.

Marian Banu a mai spus că în cazul  grădiniței „Scufița Roșie”, părinții și-au retras reclamația.

De asemenea, Inspectoratul Școlar București a decis și încetarea detașării directorului Liceului de coregrafie, din cauza deficiențelor manageriale.