Directorul adjunct al APIA Tulcea, reținut pentru că a luat mită bani și un smartphone

Publicat: 02 04. 2015, 17:35

Potrivit anchetatorilor, în 24 septembrie 2014, Cristina Gherghișan, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea, a primit, în mod direct, suma de 5.000 lei de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și pentru a facilita obținerea de către acea persoană a unor acte.

La data de 20 noiembrie 2014, Gherghișan a mai primit, de la același administrator, un plic ce conținea o sumă de bani.

Anchetatorii susțin că, în 23 octombrie 2014, directorul adjunct al APIA Tulcea a primit de la o persoană mai multe foloase și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.

„În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul în fapt al mai multor societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu, astfel încât firmele respective să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea”, conform DNA.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În acest dosar, DNA a făcut, joi, percheziții la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Tulcea și la primării din județele Tulcea, Constanța și Galați.

Procurorii au făcut 17 percheziții în județele Tulcea, Constanța și Galați, dintre care 12 la sediile unor instituții publice, restul fiind sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane, preciza DNA, joi dimineață.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre sediile instituțiilor publice percheziționate sunt APIA Tulcea și primării din cele trei județe.

Potrivit surselor citate, anchetatorii suspectează că au fost acordate fraudulos subvenții pentru agricultură.

Procurorii au fost sprijiniți în această cauză de Serviciul Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.