Directorul de la Malaxa a fost demis. Firea: DNA face verificări

Publicat: 29 11. 2016, 13:23

„Este o situație dificilă la Spitalul Malaxa din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul Malaxa. Din acest moment, acțiunea demarată de ieri dimineață de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul Malaxa și investighează activitatea managerului care este în această funcție de nouă ani de zile am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunța care va fi, prin dispoziție, conducerea interimară a acestui spital”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, prezentă la redeschiderea Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”, conform TVR.

Florin Secureanu apare în mai multe înregistrări în care își înjură angajații pentru că ar refuza să mai semneze facturi și acte care ar acoperi mai multe ilegalități comise de acesta, conform unor dezvăluiri ale echipei de jurnaliști coordonate de Cătălin Tolontan.

Secureanu este acuzat că ar sifona bani din bugetul spitalului către mai multe firme și că în final banii ar ajunge tot la el, precum și că ar avea diverse beneficii de pe urma acestor fapte, inclusiv pentru iubita sa (bijuterii, facturi telefonice). Managerul de la Malaxa este acuzat de jurnaliștii citați și că ar fi achitat facturi pentru înmormântări din banii spitalului.

Secureanu a fost numit pe vremea primarului Sorin Oprescu și ar fi doctorand la Academia de Informații a SRI.