Directorul general SRR, Ovidiu Miculescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Publicat: 23 11. 2016, 15:02
Actualizat: 27 03. 2019, 04:37

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de: Miculescu Ovidiu, Bertzi Alexandru, Moise Adrian Valentin, Rădulescu Adelina, Savu Ileana și Florea Ana (alături de Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae și Moșneag Doina), membri ai Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune pentru comiterea unor prezumtive infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. și conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, remis miercuri MEDIAFAX.

Procurorii spun că, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

Radio România a transmis, marți, un comunicat prin care afirmă: „Consiliul de Administrație nu are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune”, „contrar informațiilor publicate în presă”.

De asemenea a specificat faptul că cercetarea în curs se referă la mandatul Consiliului de Administrație anterior, nu la cel actual.