Directorul OSIM și șefa de Resurse umane, cercetați după ce un angajat a falsificat actele de studii

Publicat: 18 07. 2013, 09:42

Directorul OSIM și șefa de la Departamentul de resurse umane sunt cercetați, după ce un angajat al instituției și-a falsificat documentele de studii pentru obține un post mai bun, dar și pentru a putea să lucreze la un for european, OHIM, echivalentul OSIM în UE, susțin surse din Poliție.

Potrivit surselor citate, în martie 2009, un angajat al OSIM a dus la Departamentul de resurse umane o adeverință din care reieșea că este licențiat, drept pentru care acesta a obținut un post mai bine plătit.

Ulterior, în anul 2012, angajatul respectiv a fost detașat la OHIM, organism european similar OSIM. Totodată, reprezentanții OHIM i-au cerut acestuia o diplomă de licență, iar angajatul respectiv le-ar fi dat un document fals, spun anchetatorii.

În acest fel, susțin anchetatorii, bărbatul a produs un prejudiciu de 25.000 de euro, reprezentând salariile încasate de la OSIM în perioada 2009-2012, precum și de 17.000 de euro, salariile primite în perioada în care a fost detașat la OHIM.

În luna ianuarie a acestui an, angajatul în cauză și-a dat demisia.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor sector 3 au descins, joi dimineață, la locuința bărbatului, ei având informații despre acest caz încă de la sfârșitul anului trecut.

În prezent, directorul OSIM și șefa Departamentului de resurse umane sunt cercetați penal, fiind acuzați că nu au anunțat anchetatorii în momentul în care au aflat că angajatul și-a falsificat actele de studii.