Directorul Radiodifuziunii, care era așteptat la audieri, s-a internat în spital

Publicat: 21 11. 2016, 09:57

Surse medicale au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, citat luni la sediul Poliției Române pentru audieri în dosarul în care mai mulți membri ai Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu și conflict de interese, a fost internat în Spitalul Pantelimon din Capitală la sfârșitul săptămânii trecute, după ce i s-a făcut rău.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au început urmărirea penală față de 11 persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administrație al instituției publice.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae și Moșneag Doina, precum și față de alte 6 (șase) persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administrație al instituției publice, pentru comiterea unor prezumtive infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. și conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii îi acuză pe aceștia că, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii.

În baza acestor contracte, aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.