Dirijorul Camil Marinescu a fost ucis de coronavirus. În urmă cu zece zile le făcea o dedicație „îngerilor de la Spitalul Victor Babeș”

Publicat: 27 07. 2020, 13:29
Actualizat: 06 04. 2021, 18:23

Camil Marinescu, dirijorul Filarmonicii „George Enescu”, a murit la vârsta de 56 de ani, după ce a fost infectat cu coronavirus. Dirijorul s-a stins din viață după trei săptămâni de luptă cu boala Covid-19. 

În dimineața zilei de luni, 27 iulie, dirijorul a fost răpus de coronavirus, iar anunțul morții a fost făcut de fratele acestuia, pe rețeaua socială Facebook.

„Iubitul meu frate, Camil Marinescu
Din păcate după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19 , iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am.
Îmi cer scuze dar nu pot să-mi exprim durerea sau sa comunic , dacă nu răspund la mesaje va rog frumos sa ma scuzați
Dumnezeu să-l odihnească in Pace!!!
R.I.P”, este mesajul fratelui regretatului dirijor Camil Marinescu.

 

În urmă cu zece zile, dirijorul Camil Marinescu a dedicat pe Facebook o partitură pentru „îngerii de la Spitalul Victor Babeș”.

Din nefericire, dirijorul a pierdut lupta cu boala Covid-19 la vârsta de 56 de ani.

Cine a fost Camil Marinescu

Camil Marinescu s-a născut în anul 1964, la București și  a  urmat cursurile Universității Naționale de Muzică, la secțiile  fagot și dirijat. Din student a devenit profesor și a predat fagotul în cadrul Universității pe care o absolvise. Timp de zece ani, Camil Marinescu a fost dirijor la Opera Naţională din Bucureşti. Cariera lui a continuat și în străinătate A fost dirijor permanent “Berliner Sinfonie Orchester” din Germania și al orchestrei Filarmonicii din Osaka. A dirijat apoi p scene internaționale din SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel.

Dirijorul Camil Marinescu a avut înregistrări importante la Radiodifuziunile din Bucureşti, Leipzig şi Köln. În anul 2002 artistul a debutat la Hallé Orchestra din Manchester şi la Festivalul Lanaudière din Quebec. Un an mai târziu, Camil Marinescu a dirijat Orchestra Simfonică din Berlin şi Orchestra Naţională din Lyon. În 2004 muzicianul și-a făcut debutul ca dirijor de operă în America, cu “Lucrezia Borgia” de Donizetti la Minneapolis Opera House din Minnesota, tot atunci dirijând pentru întâia oară Orchestra Naţională din Mexic.