DN 1, aglomerat în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, Poliția recomandă ruta alternativă DN 1A

Publicat: 27 12. 2012, 16:58
Actualizat: 11 03. 2015, 06:51

Drumul național 1 este foarte aglomerat, joi, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, coloana de mașini pe sensul de urcare spre munte întinzându-se pe cinci kilometri, polițiștii recomandând șoferilor care se îndreaptă dinspre București către Brașov să aleagă, ca rută alternativă, DN 1 A.

Circulația pe drumul național 1 se desfășoară îngreunat, joi, în zona stațiunilor Azuga, Bușteni și Sinaia, de pe Valea Prahovei, DN 1 fiind aglomerat atât pe sensul de urcare către munte, unde coloana de mașini se întinde pe aproximativ cinci kilometri, cât și pe cel de coborâre, unde se circulă în coloană în special pe raza stațiunii Bușteni, potrivit reprezentanților Poliției Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiții, polițiștii le recomandă șoferilor care se îndreaptă dinspre Capitală către stațiunile montane din Prahova și Brașov să aleagă ca rută ocolitoare DN 1 A Ploiești – Brașov, care face legătura între cele două orașe pe traseul Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov.

Mii de turiști care au petrecut Crăciunul în stațiunile de pe Valea Prahovei se întorc acasă, joi, când se încheie perioada de cazare pentru cele mai multe dintre pachetele turistice de Crăciun.

În același timp, unii dintre turiștii care vor petrece Revelionul la munte se îndreaptă deja către stațiunile montane.

Polițiștii se așteaptă ca DN 1 să fie foarte aglomerat în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei în special în zilele de vineri și sâmbătă, 28 și 29 decembrie.