DN1 va intra în reparații în zona localității sibiene Aciliu

Publicat: 15 02. 2012, 11:58
Actualizat: 25 07. 2012, 04:51
Drumul Națonal 1 Sibiu - Sebeș, în zona localității Aciliu, va intra în reparații pentru a rezolva problema alunecărilor de teren care au surpat șoseaua și au creat probleme de trafic, circulația fiind restricționată în zonă la două din cele patru benzi, a anunțat, miercuri, Prefectura Sibiu.

Drumul Națonal 1 Sibiu – Sebeș, în zona localității Aciliu, va intra în reparații pentru a rezolva problema alunecărilor de teren care au surpat șoseaua și au creat probleme de trafic, circulația fiind restricționată în zonă la două din cele patru benzi, a anunțat, miercuri, Prefectura Sibiu.

Potrivit prefectului județului Sibiu, Ilie Mitea, în prezent se derulează lucrările de amplasare a șantierului, urmând ca într-o săptămână, în funcție de vreme, să înceapă efectiv lucrările. Responsabilii lucrării de refacere a șoselei au anunțat că termenul de finalizare este sfârșitul anului 2008.

Circulația pe DN 1 în apropierea localității Aciliu a fost perturbată în urmă cu o jumătate de an din cauza unor alunecări de teren masive, care au produs gropi în șosea, două dintre cele patru benzi ale șoselei fiind, la ora actuală, închise circulației pentru evitarea accidentelor rutiere. Potrivit autorităților, executarea lucrărilor la porțiunea de drum distrusă de alunecările de teren a întârziat din cauza neconcordanței dintre proiectul inițial și ce s-a descoperit la fața locului. Mai exact, noul câștigător al licitației pentru porțiunea de drum a solicitat reproiectarea zonei deoarece în ultimele luni alunecările de teren de la Aciliu s-au agravat și mai mult.