DNA a clasat dosarul în care șeful DGA Cătălin Ioniță a fost cercetat pentru corupție

Publicat: 26 09. 2019, 17:04

Dosarul în care chestorul Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și actual șef DGA, a fost cercetat pentru corupție a primit soluție de clasare, au precizat pentru Mediafax, surse judiciare.

Avocatul lui Ioniță, Florin Cojocaru, a declarat pentru Mediafax că procurorii DNA au clasat cauza în privința faptelor care erau de competența Direcției, însă cercetările pe fals în declarații vor fi efectuate (prin declinare) în continuare de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Cătălin Ioniță a fost urmărit penal pentru trafic de influență și fals în declarații. Procurorii DNA îl acuză pe fostul șef al Poliției Române că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcționari publici. În aceeași cauză, a fost urmărită penal și Petruța Dinu, pentru cumpărare de influență.

„Suspectul Ioniță Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcția de șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 1 București, a pretins de la suspecta Dinu Petruța (persoană îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4 hectare din suprafața respectivă, promițând în schimb că îi va determina pe funcționarii publici cu atribuții în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”, informa DNA în iulie 2018.