DNA cere arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu

Publicat: 17 06. 2014, 17:30
Actualizat: 18 07. 2016, 04:11

Nicușor Constantinescu este sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Șeful CJ Constanța a fost trimis în judecată, sub acuzația abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiției directorul RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu, pentru aceleași acuzații, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curții de Conturi.

Pe 4 aprilie, Nicușor Constantinescu a fost la sediul DNA unde a primit acordul de a pleca în SUA pentru a-și rezolva problemele medicale.

Procedura de control judiciar prevede că un suspect nu poate părăsi teritoriul țării fără aprobarea procurorilor și pentru o perioadă determinată. Nicușor Constantinescu trebuia să se întoarcă în România săptămâna trecută. 

Mediafax scrie că președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, susține, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale și că a cerut arestarea sa preventivă, deși el a fost operat și se află într-un spital din SUA.