DNA îi cere lui Iohannis aviz ca să îl cerceteze pe Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă

Publicat: 12 10. 2016, 14:47
Actualizat: 12 10. 2016, 18:18

Procurorii anticorupție au solicitat Președintelui României încuviințarea urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea, cererea fiind făcută după ce demisia lui Oprea din Senatul României a fost publicată în Monitorul Oficial.

În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere au respins-o. Ulterior, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.

Președintele a criticat decizia Senatului de la sfârșitul lunii septembrie. Președintele Klaus Iohannis este „profund dezamăgit” de respingerea cererii DNA de urmărire penală a lui Oprea în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, precizând, la solicitarea MEDIAFAX, că senatorii nu au înțeles că vinovăția sau nevinovăția nu e stabilită de Parlament, ci de instanță.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Președintele subliniază din nou ceea ce a spus de multe ori – politicieni care blochează actul de justiție nu se vor bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor. Prin votul de astăzi, o parte din senatori a demonstrat, din nou, că nu s-a înțeles nici până acum faptul că vinovăția sau nevinovăția unui om nu este stabilită de un vot în plen, ci de o instanță de judecată. Într-un stat de drept nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege!”, declara purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi pentru MEDIAFAX.

Infracțiunea de ucidere din culpă are legătură cu decesul polițistului Bogdan Gigină, în aceeași cauză Gabriel Oprea fiind deja cercetat pentru abuz în serviciu.