DNA, sechestru pe bunurile fostului ministru Constantin Niță

Publicat: 13 06. 2016, 11:18

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpatului NIȚĂ CONSTANTIN, deputat în Parlamentul României, până la concurența sumei de 435.823 lei. Din probatoriu a rezultat că suma respectivă a fost primită de inculpatul Niță Constantin de la un om de afaceri, în două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei, în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului unui municipiu și a promisiunii că interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri”, transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Deputatul PSD a mers, luni dimineața, la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoștință instituirea sechestrului.

„Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să am nicio legătură cu acest dosar însă respect munca procurorilor după cum și eu am dreptul să mă apăr și o voi face până în pânzele albe, fie la instanțele naționale fie internaționale”, a declarat deputatul Constantin Niță.

În luna aprilie, când i-a expirat mandatul la conducerea PSD Brașov, Constantin Niță, s-a retras din viața politică, anunțând că nu va mai candida pentru un mandat de deputat în viitorul Parlament.

Constantin Niță este de profesie economist, specializat în marketing. El a fost ministru al IMM-urilor în 2009, în Cabinetul PSD-PDL. De asemenea, în Guvernul Ponta II, Niță a condus departamentul pentru Energie, iar în Guvernul Ponta III a fost ministru al Economiei.