Doasar penal pentru votul din Diaspora

Publicat: 20 11. 2014, 09:27

Tiberiu Nițu a anunțat că la Parchetul General au ajuns mai multe plângeri făcute de români din Diaspora care, deși au stat la coadă, nu au mai reușit să voteze în cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale organizat duminica trecută.

Totodată, președintele instanței supreme, Livia Stanciu, a declarat că „strict pe lege” se putea da o ordonanță de urgență a Guvernului pentru înființarea unor noi secții de votare în turul al doilea.

„Strict pe lege, sigur că se putea da o ordonanță de urgență”, a spus Stanciu, joi dimineața înaintea ședinței plenului Consiluului Superior al Magistraturii.

„Ca cetățean, mi se pare firesc ca pe orice problematică ce are impact, sigur trebuie să se efectueze verificări, cercetări, pentru a se transmite un răspuns care să satisfacă interesul pe care poporul l-a manifestat față de acest subiect”, a adăugat ea.

La ambele tururi ale alegerilor prezidențiale, românii din străinătate au ieșit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriașe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.