Documentar semnat Tudor Giurgiu, despre etnia rromă – VIDEO

Publicat: 15 02. 2012, 12:11
Actualizat: 07 05. 2012, 10:26
Tudor Giurgiu lansează documentarul "Me sem baxtalo... /Sunt norocos...", proiect realizat în cadrul programului S.P.E.R.-Stop Prejudecăților despre Etnia Romă, care oferă o imagine asupra comunităților de romi din România explicată prin ochii ai doi tineri - un român și un rom - deveniți reporteri.

Tudor Giurgiu lansează documentarul "Me sem baxtalo… /Sunt norocos…", proiect realizat în cadrul programului S.P.E.R.-Stop Prejudecăților despre Etnia Romă, care oferă o imagine asupra comunităților de romi din România explicată prin ochii ai doi tineri – un român și un rom – deveniți reporteri.

"Proiectul este parte a unei campanii mai mari de promovare, finanțată din fonduri PHARE. A fost o licitație de proiecte, am câștigat, împreună cu Oana (Oana Bujgoi-Giurgiu, soția regizorului – n.red.), filmul fiind produs de firma ei. Ni s-a părut, și ei și mie, foarte interesant să facem filmul. Împreună ne-am tot pus întrebări de-a lungul timpului, am văzut și multe filme «pe subiect», fiind o temă care ne-a interesat pe amândoi și, în concluzie, a pornit oarecum simplu", a declarat pentru MEDIAFAX regizorul Tudor Giurgiu.

Citește despre pe Mediafax