Dodon: Chestiunea transnistreană nu poate fi soluționată prin federalizarea Republicii Moldova

Publicat: 11 06. 2019, 08:18

„Este imposibilă federalizarea Moldovei pentru că ar putea submina în mod serios coaliția din Parlament”, a declarat Dodon la postul TV-8. Președintele de la Chișinău a mai afirmat că membrii coaliției, Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, au păreri diferite în ceea ce privește această chestiune.

„Chestiunea Transnistriei poate fi rezolvată doar în cadrul Moldovei”, a mai afirmat Dodon, adăugând că orice propunere venită din străinătate nu va avea suficient sprijin pentru a fi implementată.

„Dacă Moscova sugerează ceva, Occidentul o va bloca, și vice versa”, a explicat președintele de la Chișinău.

Pe data 8 iunie, după negocieri dificile, s-a format un nou Guvern al Repulicii Moldova, atunci când majoritatea parlamentară, ce cuprinde Alianța ACUM și PSRM, formațiunea președintelui suspendat Igor Dodon (prorus), a votat-o pe Maia Sandu în funcția de premier.

Curtea Constituțională de la Chișinău a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern. Fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcția de președinte interimar și a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie.