Dodon întoarce Republica Moldova spre Rusia, după întâlnirea cu Putin: Voi anula Acordul de Asociere cu UE

Publicat: 17 01. 2017, 18:53

Potrivit lui Dodon, acordul semnat de Republica Moldova și UE nu a adus niciun beneficiu țării ci din contră, Republica Moldova a pierdut piața rusă, relatează Publika.md.

„Am declarat de multe ori că sunt împotriva semnării acestui Acord de Asociere cu UE. Cred că acest Acord nu a adus niciun beneficiu pentru R. Moldova. Am pierdut piața rusă, dar totodată, volumul de export pe piața europeană a scăzut. Nu am obținut nimic. După următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câștiga majoritatea în Parlament și voi anula acest Acord”, a declarat președintele Igor Dodon.

„Noi înțelegem realitățile geopolitice la etapa actuală, înțelegem că sunt aplicate acorduri pe care R.Moldova le-a semnat cu UE și considerăm că au fost semnate în grabă, în 2014, și optăm pentru noi acorduri”, a subliniat Igor Dodon, citat de publicația online RIA Novosti, scrie Radio Chișinău.

Republica Moldova a semnat cu UE, în iunie 2014, Acordul de Asociere, implicit pe cel de Liber Schimb Aprofundat și Curpinzător, iar după ratificarea acestora relațiile dintre Chișinău și Moscova s-au înrăutățit.