Dodon: Voi insista ca în școli să fie predată istoria Moldovei în loc de a României

Publicat: 11 11. 2016, 10:58

„Eu voi insista ca istoria Moldovei să revină în școli. Copiii noștri trebuie să cunoască adevărul istoric. Sunt multe lucruri în istoria românilor care nu corespund realității. Eu mă bazez pe Constituție, iar în ea scrie limba moldoveneacă”, a menționat Dodon, citat de Unimedia.

La rândul său, Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, a exprimat îngrijorări că dacă ar câștiga, Dodon ar face o prioritate din a scrie manuale de istorie „și nu va avea timp să lupte cu oligarhii”.

„Vai de noi dacă ajunge Igor Dodon să ne scrie istoria. El se va ocupa de istorie și nu va avea timp să lupte cu oligarhii, de pensii, de corupție, de economie, prioritatea lui este să scrie manuale de istorie. De acest lucru trebuie să se ocupe oamenii de știință. Politicienii nu trebuie să se amestece în asta, sau poate mâine, pomâine ne vom trezi că politicul dictează cum să fie scrisă în manuale, biografia domnului Dodon?”, i-a răspuns Maia Sandu.