Doi bărbați au fost reținuți după ce ar fi cultivat canabis. Cei doi au distribuit zeci de kilograme de droguri

Publicat: 11 04. 2019, 14:09
„În fapt s-a reținut faptul că inculpații P. G.-E. și N. O.-D. au cultivat plante de cannabis, iar cantitatea de droguri recoltată, de ordinul zecilor de kilograme, a fost distribuită cu prețul de 35 de lei/gram către diverși vânzători din municipiul București”, se arată într-un comunicat DIICOT.

În același document se precizează că, la data de 10.04.2019, procurorii DIICOT- Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au efectuat două percheziții în București și în localitatea Cocou, din județul Argeș, de unde au ridicat 25 de kilograme de droguri de risc, precum și un sistem de întreținere în interiorul și în afara locuinței a culturii de cannabis.

„Astfel, la adresa din municipiul București, sector 5, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 5 kilograme de masă vegetală (inflorescențe și frunze) provenite din cultura de cannabis și suma de 2.200 de lei. De la locuința din localitatea Cocou, județul Argeș, au fost ridicate alte 20 de kilograme de inflorescențe și frunze de cannabis, un sistem complet de întreținere a culturii indoor și outodoor de cannabis (cort, sistem de irigare, ghiceve, instalație de iluminare), 6 cartușe de calibru 7,62 mm și alte 1.650 de cartușe de calibru 22 mm”, mai arată comunicatul.

Cele două persoane urmează să fie prezentate Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.