Doi bărbați au încercat să intre cu ARME ALBE în Parlament! Cei doi sunt revoluționari și urmau să participe la o conferință

Publicat: 12 05. 2023, 14:03
Actualizat: 12 05. 2023, 14:28

Angajații SPP au depistat, vineri dimineață, la intrarea C1 în Palatul Parlamentului, arme albe asupra asupra a doi revoluționari care mergeau la o conferință.

Cei doi bărbați, în vârstă de 71 și 74 de ani, aveau asupra lor două cuțite tip briceag și un box metalic, obiectele fiind găsite la controlul de securitate.

Bărbații aveau calitatea de revoluționari și urmau să participe la Conferința Națională Pentru Demnitatea Revoluționarilor din Decembrie 1989, care se desfășoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala “Nicolae Iorga”.

Unul dintre cei doi a spus că are ”o grenadă acasă”

Bărbatul în vârstă de 74 de ani a fost iritat de control și le-a spus angajaților de la paza Parlamentului că deține acasă „o grenadă”.

„La data de 12.05.2023, Secția 17 de Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că la intrarea C1 în Palatul Parlamentului lucrătorii din cadrul SPP, în urma controlului de securitate, au găsit obiecte interzise la deținere asupra a doi bărbați.

Aceștia au calitatea de revoluționari și urmau să participe la Conferința Națională pentru Demnitatea Revoluționarilor din Decembrie 1989, care se desfășoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala «Nicolae Iorga».

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul subunității, unde urmează să fie preluate de grupa operativă pentru stabilirea situației de fapt. Una dintre persoane a facut afirmația, iritat fiind de control, că li acasă deține o grenadă”, au declarat surse judiciare pentru Gândul.